Header Header Header

Harmonisatie Peuterspeelzalen

Per 1 januari 2018 worden alle peuterspeelzalen in Nederland  omgezet in peuteropvang. Dit houdt kort gezegd in dat we gaan werken met kinderopvang toeslag (KOT). Bij deze nieuwsbrief heb ik een bijlage toegevoegd die meer uitleg geeft. Ook vermeld ik in deze nieuwsbrief een link waar u ook heel veel kunt lezen over de harmonisatie en over KOT:

www.boink.info/harmonisatie hier klikt u de checklist voor ouders aan.

Per 1 januari 2018  gaan ook onze uurtarieven omhoog. Voor de ouders die in aanmerking voor de KOT komen zal dit weinig veranderen.  Het bedrag is door de gemeente bepaald en komt neer op 7,45 per uur. Voor de ouders die hier niet voor in aanmerking komen, subsidieert de gemeente het grootste gedeelte van het bedrag. Eigenlijk blijft het voor iedere ouder betaalbaar en zullen er geen nare verrassingen ontstaan. Hieronder een tabel met de subsidie die geldt voor ouders die niet in aanmerking komen voor de toeslag:

Jaarlijks inkomen   Subsidie per uur

Inkomens tot €25.000 euro per jaar

  €7,00

Inkomens van €25.001 t/m €35.000 per jaar

  €6,66

Inkomens van €35.001 t/m €50.000 per jaar

  €6,11

Inkomens van €50.001 t/m €70.000 per jaar

  €5,16
Inkomens vanaf €70.001 per jaar   €3,37
 

Zoals u hieruit kunt opmaken, gaat alleen de hoogst verdienende ouder iets meer betalen dan het huidige maandbedrag. Voor de lagere inkomens wordt de eigen bijdrage een stuk minder dan de huidige bijdrage.

Wij willen nogmaals benadrukken dat dit vanuit de overheid bepaald is, maar gelukkig gaat er voor de betalende ouder niet heel veel veranderen. Ook vindt u in de bijlage  een formulier dat u kunt invullen wanneer  u niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Deze moeten wij afleveren bij de gemeente om de subsidie vast te stellen.

Graag zien wij deze voor 10 november uitgeprint en ondertekend terug. Geldt dit document niet voor u dan hoeft u deze uiteraard niet in te leveren. Eind november plannen wij een ouderavond in met betrekking op de harmonisatie. Heeft u voor die tijd al vragen, mail ze dan gerust naar ons.  Mail:  info@peuteropvangeigenwijs.nl

Om de harmonisatie en andere zaken zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, zijn wij op zoek naar ouders die zo snel mogelijk in de oudercommissie willen plaats nemen. Zo kunnen we samen zorgen dat Eigenwijs de aller-leukste en beste peuteropvang wordt van Woudenberg en omstreken.

 

 

 

 

 

Geplaatst op 23-11-2017 Terug naar alle berichten