Header Header Header

Covid protocol

Wij werken volgens het protocol van de branche organisatie Kinderopvang. Hieronder vind je de link met de nieuwste ontwikkelingen en maatregelen. 

https://www.veranderingenkinderopvang.nl/documenten/publicaties/2020/06/18/protocol-kinderopvang 

Blijf alle richtlijnen volgen via het RIVM. 

Op Eigenwijs volgen wij ook deze richtlijnen.

Voor de ouders: 

Bij de peutergroep: De peuter word afgegeven aan het hek aan de leidster. dit geld voor het breng moment en het ophaal moment.De overdracht is kort en bij bijzonderheden digitaal. Ouders houden zich aan de 1,5 meter maatregel. Looproute is aangegeven op de stoep en op de straat. 

Babygroep: Ouders mogen baby binnen afleveren op aangekondigde tijd. Ook tijdens het ophaal moment is er een vooraf afgesproken tijd. Dit om besmettingen te voorkomen Ouders wassen hun handen en dragen een mondkapje. Ook de leidsters dragen bij de overdracht een mondkapje. Om de 1,5 meter maatregel op te kunnen volgen, leggen de ouders de baby in de box. Dexe staat in de opening van de groep. Overdracht is kort en  ij bijzonderheden digitaal.

Maxicosi nemen ouders waar het kan mee en anders zullen deze in de gang blijven staan. De babytas word op de gang geplaatst en deze halen leidsters leeg, wanneer ouders zijn vertrokken. 

Voor de Leidsters:

De leidsters van Eigenwijs, wassen hun handen 'stuk'. Tijden overdracht met ouders dragen zijn een mondkapje. Na binnenkomst met peuter wassen wij eerst samen de handjes. Bij overdracht van de baby's dragen zij ook een mondkapje. Verder word er zoveel mogelijk op 1,5 meter gewerkt waar dit kan. 

Bij eventuele klachten, bijven leidsters thuis.